60000-nederlanders-tekenen-petitie-amber-alert

60.000 Nederlanders tekenen petitie AMBER Alert

Beek, 15 april 2021 – Ruim 60.000 Nederlanders hebben de afgelopen dagen de petitie getekend tegen het stopzetten van AMBER Alert, het landelijk alarmsysteem bij kinderontvoeringen en -verdwijningen. Dat betekent dat het breed door de bevolking gedragen protest extra aandacht krijgt in de Tweede Kamer. Daar zijn we ontzettend blij mee!

MessageBird, de sms-provider van AMBER Alert, stuurde vanmorgen een eenmalig sms-bericht uit met de oproep om de campagne #RedAMBERAlert te steunen. Op dat moment stond de teller met handtekeningen op 20.000. In de uren erna schoot dat aantal met nog eens 40.000 steunbetuigingen omhoog naar ruim 60.000 handtekeningen.

“Een prachtig resultaat”, vindt Frank Hoen, medeoprichter van AMBER Alert. “Met deze eenmalige sms-oproep zijn we dicht bij ons doel gebleven: we willen het levensreddende systeem immers ook voor de komende jaren in stand houden. Veel landgenoten staan achter ons en dat doet goed. Zij willen dat AMBER Alert eveneens in de toekomst vermiste kinderen snel en heelhuids kan blijven opsporen.”

Net als alle eerder uitgestuurde berichten over AMBER Alerts was ook de eenmalige sms conform de regels van de privacy- en telecomwetgeving. Het bericht ging alleen naar mensen die zich zelf bij AMBER Alert hebben aangemeld. “Hun gegevens zijn niet aan derden verstrekt en zijn gebruikt voor een doel dat in het verlengde ligt van het oorspronkelijke doel en dat is het redden van kinderlevens”, vervolgt Frank Hoen.

Dat de politie de Stichting AMBER Alert in gebreke heeft gesteld, vindt Hoen ironisch. “Ons wordt verweten misbruik te hebben gemaakt van onze eigen gemeenschap die zich al erg vaak heeft bewezen en waar de politie nota bene zelf mee wil stoppen.”

Naast MessageBird voeren ook andere partners van de AMBER Alert-community momenteel actie tegen het besluit van de politietop en Justitieminister Grapperhaus om op 22 juli de stekker uit AMBER Alert te halen. Zo vertonen diverse grote ondernemingen de posters #RedAMBERAlert op hun buitenschermen op tal van plekken in ons land.

Scroll naar top